139 – Inauguració a Tarragona de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres 8 de juliol del 2022, al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, una mostra itinerant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

La  inauguració va anar a càrrec de la Sra. Elvira Vidal, tinenta d’alcalde i consellera delegada de Contractació, Capacitats Diverses i Benestar Animal que va ressaltar la importància en la preservació dels elements de  pedra seca i del paisatge rural.

En representació de l’APSAT va parlar l’Anton Salvador que va incidir en diferents aspectes de l’exposició així com va ressaltar el premi europeu recentment atorgat a Wikipedra, l’European Heritage Award / Europa Nostra Award 2022.

A la mostra de Tarragona no només s’hi pot veure l’exposició genèrica sobre la pedra seca a les comarques de Catalunya, sinó que s’hi ha afegit nous 6 plafons dedicats a Tarragona. Aquests estan composats per fotografies de diferents elements de pedra seca, així com un recull d’imatges aèries realitzades amb dron on es poden apreciar des d’una altra perspectiva aquestes construccions. També s’ha fet una proposta de rutes per visitar tot aquest patrimoni que es poden descarregar mitjançant un codi QR.

Com dèiem l’exposició està al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, la qual cosa li donarà una gran visibilitat.  

L’exposició es podrà veure fins el 21 d’agost.

.

.