116 – Taller Tècniques Constructives amb Terra i Revestiments d’Argila (6a Edició)

Del 10 al 13 de novembre de 2022

Sobre el curs

La terra és el material més abundant a l’escorça terrestre. Si bé no totes les terres són aptes per construir, la majoria, buscant la tècnica més adient i una atenció als seus components, ho són. Això fa que la terra crua sigui, segurament el material més sostenible amb què es pot construir. Cal molt poca energia afegida per ser utilitzada, especialment si s’extreu del mateix terreny. A més és totalment reciclable i biocompatible (no genera contaminacions ambientals que ens afectin). Té una gran capacitat d’aïllament tan acústic, tèrmicament té molta inèrcia i, al ser un material inert, no pateix patologies. És un material transpirable que contribueix a la salut en l’edificació.

La Terra doncs és un dels més antics materials constructius usats per la humanitat, no només per fer edificis senzills, sinó també grans edificis (l’Alhambra, mesquites de Mali…), però alhora té característiques que la fan un dels materials més adequats pels requisits de la construcció sostenible que demana el futur.

El taller Tècniques Constructives amb Terra i Revestiments d’Argila dóna a conèixer les propietats de la terra com a material constructiu i les tècniques constructives en què s’utilitza. Treballarem les tècniques per construir estructures (tovots, cob, tapial, BTC) i la seva aplicació com a material de revestiments (morters d’argila i palla) amb diversos acabats.

Objectius generals del curs

Conèixer les propietats de la terra com a material construcció.

Aprendre sobre la composició dels morters de terra adequats per a cada finalitat.

Conèixer les diferents tècniques constructives amb terra crua.

Aprendre a utilitzar morters d’argila com a material de revestiment i les seves possibilitats.

 Lloc de realització

La Pera, Baix Empordà. Naus Pura Terra

Més informació

www.escolaorigens.com

.