115 – Pla de Bages: Ajuts per la restauració de Pedra Seca 2022

A partir de l’11 de març i fins el 8 d’abril estarà obert el primer període de sol·licitud dels ajuts per a la restauració de les estructures de pedra seca existents a les finques de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Els ajuts van destinats a la rehabilitació de construccions en pedra seca durant el 2022 en l’àmbit dels municipis que formen part de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Seran subvencionables al 40% les actuacions de reconstrucció en pedra seca (parets, barraques, etc.. ) a través de la tasca del personal del programa “Activa’t” de Càritas Manresa. Les obres de restauració es faran a través de la inserció de persones amb risc d’exclusió social formades per Càritas Arxiprestal Manresa.

La quantia màxima de l’ajut serà de 2.260 € per sol·licitant. Els criteris de valoració que es tindran en compte a l’hora de valorar els projectes seran la rellevància de la construcció de pedra seca que es vol restaurar, si el projecte està encaminat a posar en valor i divulgar el patrimoni de la pedra seca des de l’àmbit cultural i turístic, i la seva vinculació al sector vitivinícola i forestal.

Durant la darrera setmana d’abril, es publicaran els resultats dels ajuts i les empreses que duran a terme les obres. La restauració d’aquestes estructures de pedra seca es durà a terme al llarg de l’any 2022.

En cas de no esgotar el pressupost, la convocatòria quedarà oberta i es resoldrà segons ordre d’arribada de les sol·licituds.

Vegeu:

https://dopladebages.com/2022/03/08/es-convoquen-els-ajuts-per-la-restauracio-de-patrimoni-de-la-pedra-seca-a-traves-de-la-insercio-de-persones-amb-risc-dexclusio-social/

.