106 – Rellinars: Activitat de l’exposició “Tota Pedra fa Paret. La Pedra Seca a Catalunya”

S’està fent a Rellinars l’exposició “Tota Pedra fa Paret. La Pedra Seca a Catalunya”, del divendres 1 de juliol al diumenge 14 d’agost de 2022, al Casal de Cultura L’Escola de Rellinars, es farà l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

En el marc d’aquesta exposició s’han realitzat el dissabte, 16 de juliol, diversos tallers i activitats infantils.

Hem descobert el talent de joves constructors de barraques de vinya amb molta imaginació.

Ha estat un matí molt entretingut, on els infants han après moltes coses sobre les pedres i les construccions possibles i ho han passat d’allò més bé.

Després de mirar i comentar els cartells de l’exposició i tocar les pedres, els nens i nenes han fet amb elements tan senzills com cartolina, colors, retoladors i fècula de patata la seva barraca on hi han afegit tota mena d’elements: hi han posat camins, animals, persones, peülles, arbres i fins i tot coets i s’han inventat tota mena d’històries i propostes.

En fi, un munt d’iniciatives i creativitat de les noves generacions que els ha servit per conèixer, estimar i valorar una mica més la Pedra Seca del nostre entorn.

Una bona experiència molt gratificant.

.