04- Visita a El Pinós (Alacant) per preparar la Trobada Pedra Seca 2019

A l’assemblea de Cervera del 24 de novembre de 2018 es va comunicar que la següent “Trobada” es faria a El Pinós els dies 18 a 20 d’octubre de 2019.

A inicis de desembre de 2018 la nova junta ja es va posar en contacte amb els organitzadors. Durant els primers mesos de 2019 vam estar intercanviant correus informatius.

El 26 de març vam visitar El Pinós: J. M. Martí Rom i Joan Roura (de la junta), més els membres de l’APSAT, Ramon Artigas i Robert Rovira. Ramon Artigas havia estat membre de l’organització de la Trobada del 2007 a Sitges.

La conclusió d’aquesta visita fou molt positiva. Anàvem relativament escassos de temps, però l’organització s’estava endegant eficientment.

Des d’un inici, la nova junta es va posar a treballar en ferm doncs pensàvem que fer-ho tan allunyat del nostre territori podia dificultar l’assistència.

Aquest esdeveniment portarà el títol de “X Trobada Pedra Seca”. L’anterior era “IX Trobada d’Estudis per a la preservació del patrimoni de la pedra seca als Països Catalans”. Per un costat, la junta ha pensat denominar aquest esdeveniment com comunament l’esmentem: “Trobada Pedra Seca”, emprant un títol curt, tal com succeeix en la majoria dels esdeveniments actuals. Per altre, era dificultós l’expressió “Països Catalans” en aquell indret d’Alacant. Un altre argument és que existeix la “Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana” que engloba entitats dels Països Catalans, i no seria entenedor anomenar-la “Trobada de Pedra Seca de Parla Catalana” o massa llarg “Trobada de Pedra Seca dels territoris de Parla Catalana”.

Un tema que ens van consultar des d’El Pinós era que, com a territori fronterer amb Múrcia, podia ser que hi hagués alguna comunicació en castellà. Des de la junta vam comentar que no seria cap problema, doncs en anteriors Trobades s’havien fet en francès i italià.

Sobre aquesta Trobada, podeu trobar tota la informació a:

i un vídeo molt interessant promocional: