01- El vídeo presentat a la UNESCO en versió en català

A la 13a Sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, celebrada a la República de Maurici, es va declarar l'”Art de la pedra seca: coneixements i tècniques” Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (28 de novembre de 2018). Era una proposta de 8 estats europeus, de la conca nord del Mediterrani: Xipre, Grècia, Croàcia, Eslovènia, Suïssa, Itàlia, França i Espanya.

A aquesta proposta l’acompanyava un vídeo transnacional on es descrivia el procés constructiu de la pedra seca. La Fundació El Solà (La Fatarella) n’ha fet una versió en català.

Títol                            “Dry stone: knowledge and technique”       

                                   “Pierre sèche: savoir-faire et technique”

                                   “Pedra en sec: coneixement i tècnica” 

Realitzador                 A partir del material lliurat per tots els Estats:

Concepció i guió de Joan Reguant

Edició i postproducció de Mira audiovisual

Any                            2018

Duració                       10 m. 16 segons

Breu descripció           Correspon al DVD que va formar part de la candidatura multinacional (Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Suïssa, Xipre) sobre els coneixements i la tècnica de l’art de la construcció en pedra seca, inscrita en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el 2018.

                                    La Fundació el Solà ha assumit, sense cap afany de lucre i amb l’únic objectiu de difondre aquest patrimoni cultural immaterial, la traducció, el subtitulat i l’edició de la versió catalana del vídeo original en anglès i francès.

Contacte                     (Cèlia Mallafrè) elsola@fundacioelsola.org

Només a títol informatiu i per a aquesta única versió. No altera cap dret, autoria o copyright dels que figuren en el dossier de candidatura.

Des de la Fundació El Solà poden crear un enllaç de descàrrega del vídeo. Aquest enllaç estarà operatiu durant 10 dies. Després caduca i s’ha de tornar a generar.